Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

GDO'lu bebek maması mecliste

GDO

Gümüş, GDO'lu bebek mamasına yeşil ışık mı yakıldığını sordu

Gümüş, GDO'lu bebek mamasına yeşil ışık mı yakıldığını sordu
CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, basında çıkan GDO'lu bebek maması haberlerinin ardından Gıda Bakanlığı'nın yönetmelik yayınlayarak GDO'nun belli bir orana kadar müsaade edilmesini sağlamasını soru önergesi yaptı.
GDO ile ilgili yeni yönetmelik soru önergesi getirdi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde 27 Mayıs 2014 tarihli ulusal gazetelerdeki haberlere değinen Gümüş, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün piyasa denetimleri sırasında bir bebek mamasının incelemelerinde GDO tespit ettiğini hatırlattı.
GDO'lu olduğu tespit edilen bu ürünün piyasadan toplatılması için il valiliklerine yazı gönderildiğini belirten Gümüş, bu gelişmeden sadece iki gün sonra bakanlığın Resmi Gazete'de Yönetmelik yayınlayarak konuyla ilgili yeni düzenlemelere gittiğini ifade etti.
Yeni yönetmelikle oranı % 0,9'u geçmeyen GDO içerikli ürünlerin GDO bulaşanı” olarak nitelendirildiğini ve satışı önündeki engellerin ortadan kalktığını söyleyen Gümüş, Bakan Eker'e şu soruları yöneltti:
Bebek mamasında GDO içeriği bulunmasının bebek sağlığına ne tür etkileri vardır? Böyle bir dönemde GDO içeriğinin belli bir oranda izin verilmesine dönük bir düzenlemeye niçin ihtiyaç duyulmuştur? Bebek mamasında GDO'lu içeriğin belli bir oranına izin verilen bu yönetmeliğin yayınlanmasını, zamanlama olarak piyasa denetimlerinde bir firmanın GDO içerikli ürününün yakalanmasının hemen sonrasına denk gelmesini nasıl açıklıyorsunuz?”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli